فرد مبتلا به رفلکس اسید معده باید از غذاهای حاوی دانه های تصفیه شده از جمله نان سفید خودداری کنند زیرا این محصولات فیبر بسیار کمی دارند. بهترین نوع نان برای افراد مبتلا به رفلاکس اسید معده نان حاوی غلات کامل ( نان سبوس دار ) است که انواع مختلف آن در دسترس می باشد. انواع نان سبوس دار (غلات کامل) عبارتند از گندم کامل.
بهترین نان برای رفلاکس معده
نان سبوس دار بهترین نان برای رفلاکس معده
طبق اعلام بنیاد بین المللی اختلالات دستگاه گوارش(IFFGD)، پیشنهاد می شود که افراد مبتلا به رفلاکس اسید معده از ترکیب غلات کامل در رژیم غذایی خود استفاده کنند.
غلات کامل حاوی فیبر بالا است. هرچه فیبر بیشتری در رژیم غذایی مصرف شود، علائم کمتری بروز خواهند کرد.
در تائید این جمله یک مطالعه در سال 2018 گزارش داد که فیبر موجود در نان سبوس دار با علائم رفلاکس اسید رابطه معکوس دارد.
همچنین نویسندگان این مطالعه خاطرنشان کردند که افرادی که بیشتر نان های سرشار از فیبر مصرف میکنند، خطر کمتری (تقریبا نصف) برای ابتلا به علائم خواهند داشت.
انواع نان سبوس دار
بهترین نان برای افراد مبتلا به رفلاکس معده نان سبوس دار است.
افراد مبتلا به رفلاکس اسید باید به جای استفاده از نان های حاوی آرد سفید (مانند نان سفید)، انواع نان سبوس دار را جایگزین کنند.
اگر همه انواع نان باعث بروز رفلاکس اسید شوند، چه باید کرد؟
رفلاکس اسید میتواند در اثر مصرف بیش از حد کربوهیدرات یا عدم تحمل گلوتن ایجاد شود.
اگر فردی با مصرف نان سبوس دار و حاوی غلات کامل نیز، بهبودی در علائم رفلاکس اسید معده نداشت، قطعا باید از مصرف آن صرف نظر کند.
طبق یک مطالعه در سال 2010، افراد مبتلا به سلیاک رفلاکس اسید را تجربه می کنند. بنابراین در صورتی که افراد به طور مداوم متوجه بروز رفلکس اسید در اثر مصرف نان و سایر منابع گلوتن می شوند، باید با پزشک خود تماس بگیرند.
یک مطالعه در سال 2018 نشان داد که یک رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات علائم رفلاکس اسید در افراد مبتلا به بیماری GERD را تشدید کند.