افراد دارای مزاج بلغمی معمولا بدن حجیم و بزرگی دارند و ساختار بدنشان بیشتر از چربی (نسبت به بافت عضلانی) ساخته شده است؛ این افراد خیلی سریع وزن اضافه میکنند. اعضای بدن آنها نیز بزرگ و صاف هستند.
افراد دارای مزاج بلغمی معمولا احساس سرما میکنند و هنگامی که کسی آنها را لمس میکند متوجه میشود که سردتر از حد معمول هستند.
نان جو
جو یکی از مهمترین و پرکاربردترین غلات در زندگی روزمره است که به طرق مختلف و در بسیاری از نانها و غذاهای سنتی یافت میشود.
و اغلب مردم با اینکه هر روز این غلهی مهم را مصرف می کنند از خواص نان جو برای سلامتی بدن و ویتامینها و مواد معدنی موجود در آن آگاه نیستند.
نان جو دارای خواص و مزایای بسیار خوبی است، از خواص مصرف نان جو میتوان به مبارزه با یبوست، تقویت استخوان ها و درمان برخی بیماری ها اشاره کرد.
نان جو از نظر بهداشتی و سلامتی از ارزش ویژهای برخوردار است و از این جهت این نان مورد توجه بیشتر قرار گرفته است و آن را اکسیر سلامت نیز مینامند.
نان باید بخشی از رژیم غذایی باشد مواد مغذی موجود آن را به غذایی مهم و ضروری برای انسانها میسازد.
انواع مختلفی از نان در سراسر دنیا وجود دارد. گندم، جو، آفتابگردان، چاودار، ذرت، شیر و حتی سویا .
نان جو برای بلغمی ها
افراد با مزاج بلغمی بهتر است از نان جو سبوس دار استفاده کنند تا از بروز امراضی چون فشار خون، دیابت و تصلب شرائین جلوگیری کنید.
خواص نان جو
- جلوگیری از تولید چربی های زیان آور در خون
- تنظیم فعالیت دستگاه گوارش
- تعدیل فشار خون
- تحریک انسولین سازی در بدن و کاهش قند خون
- پاکسازی دیواره های معده و روده از ذرات آلوده کننده
- مقابله با رشد تومور در بدن
- جلوگیری از چاقی
سبوس جذب قند را کم میکند و زمینه ابتلا به دیابت را کاهش میدهد لذا با مصرف نان گندم کامل قند خون با سرعت کمتری نسبت به نان سفید افزایش مییابد. در افراد دیابتی نیز قند خون را تنظیم و مانع افزایش سریع آن میشود.
تامین بخشی از ویتامین های گروه B: وقتی سبوس غلات جدا میشود.
اسیدفولیک، ویتامینB1 یا تیامین در آن ها کم میشود. در واقع، منبع اصلی ویتامینهای گروه B ، نان گندم کامل است
اما نان سفید و بدون سبوس از این لحاظ فقیر تلقی میشود. نان گندم کامل منبع خوب اسیدفولیک میباشد که این ویتامین خطر نقص لوله های عصبی را در جنین تا نصف کاهش میدهد.
آرد گندم کامل غنی از تیامین ویتامین B1میباشد که در صورت عدم مصرف با بیاشتهایی، کاهش وزن و علائم قلبی و عصبی مشخص میگردد.
سبوس گندم داروی شفا بخش یبوست است و مطلقاً هیچ ماده یا دارویی دراین مورد رقیب سبوس گندم نیست.
سبوس گندم موجب میشود مدفوع به سرعت و به راحتی از کولون خارج و سلامت روده بزرگ را تضمین مینماید.
حسن دیگر سبوس، القای حس سیری و جلوگیری از چاقی است زیرا نان گندم کامل بیشتر از نان سفید (فاقد سبوس) در دستگاه گوارش میمانند و آب به خود میگیرد و احساس سیری بیشتری به فرد میدهد.
کاهش جذب کلسترول: سبوس باعث کاهش چربی بد خون شده و غیر مستقیم از بروز بیماریهای قلبی عروقی پیشگیری میکند.
سبوس ۱۱-۱۵ درصد کلسترول خون را پایین می آورد؛ مثلاً فردی که کلسترول ۲۲۲ دارد، اگر روزانه نان کامل مصرف کند، این کلسترول به زیر ۲۲۲ یعنی حد طبیعی میرسد.
کاهش فشار خون: این ماده غیر مستقیم بر فشارخون هم تأثیر دارد. به این ترتیب که کاهش وزن و کاهش چربی خون میتواند باعث کاهش فشار خون شود اما مستقیم در درمان فشار خون موثر نیست.
جویدن بهتر و بیشتر سبوس برای دندان ها مفید است.
تامین بخشی از املاح مورد نیاز بدن مثل آهن، منیزیم، کلسیم و فسفر.
فیبرموجود در نان سبوس دار : اکثریت خواص مفید سبوس به فیبر بر میگردد.
فیبر به معنی الیاف بوده و بدون هضم از بدن دفع میشود. حداکثر فیبر مجاز مصرفی روزی ۳۲ گرم است.
مقدار مصرف روزانه نان جو
حداکثر در روز میتوانید ۳۰۰ گرم نان جو بخورید.