نان های غیر سنتی مختلفی هستند که با آرد سبوس دار تهیه میشوند که از جمله آنها میتوان نان سبوس جو را نام برد.
در نتیجه میتوان با مصرف نان مناسب برای معده، سیستم گوارش بهتری داشت و از بیمارییهایی مثل رفلاکس معده، زخم معده و غیره جلوگیری کرد.
بهترین نان برای مصرف روزانه و مناسب برای گوارش
بهترین نان برای دستگاه گوارش و مصرف روزانه ، نان هایی هستند که برای افراد ایجاد ناراحتی گوارشی نکنند و بتوانند با هضم اصولی به دستگاه گوارش و قسمت های مختلف آن کمک کنند.
برای مثال بهترین نان برای معده ، نان هایی هستند که از آرد سبوس دار تهیه شده باشند. همچنین سیستم گوارش شامل قسمت های دیگری نیز میشود که روده ها از جمله آنها میباشد و به همین دلیل اگر دارای مشکلات روده های هستید بایستی از بهترین نان برای روده استفاده کنید تا بتوانید بیماری های ایجاد شده در روده را کنترل و درمان کنید.
از بهترین نان برای روده ، میتوان به نان های سبوس دار گندم و جو اشاره کرد. به طور کلی مناسب ترین نان برای گوارش و قسمت های مختلف آن نان های سبوس دار هستند.
نانی که سبوس آنرا نگرفته باشند، سریعتر از دستگاه گوارش خارج خواهد شد.
بهترین نان برای معده
بهترین نوع نان برای افراد مبتلا به رفلاکس اسید معده نان حاوی غلات کامل ( نان سبوس دار ) است که انواع مختلف آن در دسترس میباشد.
بهترین نان برای گوارش
همیشه به بیماران با مشکلات گوارشی و کبدی توصیه میکنیم در مصرف نانهای حجیم احتیاط کنند. این بیماران باید مجموعهای از نانها، بهویژه انواع نان های سبوس دار را در برنامه غذایی خود بگنجانند. سالمندان هم بهتر است از نان خوبپخته با نمک متوسط استفاده کنند.
مصرف غذاهای مانده و نانهای بیات، موجب اختلال حافظه و تمرکز، افت کیفیت خواب و ایجاد اضطراب هم میشود.
بهترین نان برای زخم معده
افرادی که التهاب و زخم معده دارند، باید از خوردن نانهای بیات و خمیری پرهیزکنند و بیشتر از نان سبوس دار نازک و خشک شده استفاده نمایند.
بهترین نان برای رفلاکس معده
امروزه در روش پخت نانها، زمان تخمیر بسیارکوتاه است و به خمیر حجم میدهند. با این کار، میزان پروتئین نان کاهش میابد.
بهدلیل سرعت تخمیر، این نوع نان در طب ایرانی جایگاه ویژهای ندارد زیرا رطوبت بیشتری نسبت به نانهای عادی دارد و مصرف آن برای کسانی که مزاج یا معده سردوتر دارند، اصلاً توصیه نمیشود و نباید در مصرف آن زیادهروی کرد چرا که مصرف درازمدت مواد خمیری و غلیظ، کار درستی نیست و موجب مشکلات گوارشی و کبدی مانند ترشکردن و ریفلاکس میشود.
بهترین نان برای رفلاکس معده نان حاوی غلات کامل یا نان سبوس دار است که فیبر بالایی دارد، انواع نان های مناسب و درمان این بیماری:
رفلاکس/ریفلکس اسید معده که به آن بیماری رفلاکس گاستروازوفاژیال نیز گفته میشود، یک بیماری گوارشی است که علائمی مانند سوزش سر دل، سکسکه، آروغ زدن، گلو درد، بازگشت غذا و … را ایجاد میکند.
رژیم غذایی برای افراد مبتلا به این بیماری بسیار مهم است، چرا که مصرف محصولات ایمن، علائم این بیماری را کاهش خواهد داد.
یکی از پر مصرف ترین ماده غذایی مصرفی افراد نان است که انواع مختلفی دارد.
فرد مبتلا به رفلکس اسید معده باید از غذاهای حاوی دانه های تصفیه شده از جمله نان سفید خودداری کنند زیرا این محصولات فیبر بسیار کمی دارند.
بهترین نان برای افراد مبتلا به رفلاکس اسید معده نان حاوی غلات کامل ( نان سبوس دار ) است که انواع مختلف آن در دسترس میباشد.
چرا نان سبوس دار را انتخاب کنیم؟
طبق اعلام بنیاد بین المللی اختلالات دستگاه گوارش پیشنهاد میشود که افراد مبتلا به رفلاکس اسید معده از ترکیب غلات کامل در رژیم غذایی خود استفاده کنند.
غلات کامل حاوی فیبر بالا است. هرچه فیبر بیشتری در رژیم غذایی مصرف شود، علائم کمتری بروز خواهند کرد.
در تائید این جمله یک مطالعه در سال 2018 گزارش داد که فیبر موجود در نان سبوس دار با علائم رفلاکس اسید رابطه معکوس دارد.
همچنین نویسندگان این مطالعه خاطرنشان کردند که افرادی که بیشتر نان های سرشار از فیبر مصرف میکنند، خطر کمتری (تقریبا نصف) برای ابتلا به علائم خواهند داشت.