بهترین نان برای کبد چرب : سلنیم یک مادهی معدنی بوده که در کمتر غذایی یافت میشود. سلنیم به عملکرد آنزیمهای کبدی و سم زدایی بدن از برخی ترکیبات سرطانزا کمک میکند. اگر به بیماری کبد چرب مبتلا هستید بهتر است از نان جو استفاده کنید.
کبد چرب چیست؟
کبد چرب که به انگلیسی به آن Fatty liver گفته میشود، در پزشکی حالتی برگشتپذیر از تجمع چربی در سلولهای کبدی است که با التهاب کبد مشخص میشود و بین اکثر مردم به عنوان تنبلی کبد معروف است.
این حالت ممکن است در افرادی که الکل مصرف میکنند ایجاد شود، اما این بیماری علل دیگری هم دارد که «کبد چرب غیرالکلی» نامیده میشود. فرم غیرالکلی این بیماری بر اثر اختلالات بالینی مانند دیابت، چاقی و سوء تغذیه به وجود میآید.
وجود چربی در کبد طبیعی است. اما اگر این میزان از چربی بیش از ۵ تا ۱۰ درصد وزن کل کبد شود، در واقع فرد به بیماری کبد چرب دچار شده است. به طور کلی، رسوب چربی در کبد را کبد چرب مینامند.
افراد به دلایل مختلفی از جمله الکل، چاقی، مصرف غذاهای آماده و غذاهای چرب، عدم فعالیت فیزیکی و مصرف مواد نامناسب غذایی ممکن است به این بیماری دچار شوند. همچنین این عارضه گاهی به علت مصرف برخی داروها است که باعث رسوب چربی در کبد میشود.
نان جو
نان جو به نوعی نان گفته میشود که با آرد جو پخته شود. این نان بسیار مقوی بوده و در صورتی که افراد از آن استفاده کنند، میتواند تا حد بسیار زیادی از بیماریهای مختلف در امان بمانند. سبوسی که در نان جو موجود است دو برابر نان گندم است.
دانه جو به شکلهای بسیار متنوعی مصرف میشود و در هر شکل خواص زیادی دارد. ماءالشعیر، اوتمیل، مصرف به جای برنج و پاستا و نان از انواع مختلف مصرف جو هستند. شما به راحتی میتوانید این دانه مقوی را در برنامه غذایی خود بگنجانید.
از طرفی نان بخشی از رژیم غذایی همه ما بوده و نیاز ضروری بدن انسان را تأمین میکند. نان جو سالمتر از نان گندم بوده و جو دوسر از نظر پروتئین غنیتر از گندم است که برای ترمیم عضلات گزینه بسیار مفیدی است.
لازم است تا افراد به صورت روزانه ۲۰ تا ۳۰ گرم از نان جو مصرف نمایند و جالب است بدانید در هر صد گرم از این نان، ۴ گرم فیبر وجود دارد.
این نان پر خاصیت رژیمی همچنین به افراد دیابتی پیشنهاد میشود. چرا که مصرف نان جو میتواند قند خون آنها را کنترل کند. نان جو میتواند فعالیت دستگاه گوارش را تنظیم کرده و همچنین به گردش خون و پاکسازی دیوارههای روده کمک فراوانی نماید.
نان جو غنی از انواع ویتامینهای ب است و در نتیجه برای سلامت اعصاب بدن بسیار مفید و ضروری به نظر میرسد. این نان به علت فیبر زیادی که دارد میتواند آب زیاد را به خود جذب نماید.
علاوه بر این نان جو از کربوهیدراتهای پیچیدهای تشکیل شده که میتواند تا مدتها از گرسنگی در افراد جلوگیری کند. مصرف این نان باعث تقویت قوای جسمی و ذهنی شده و میتواند کلسترول خون را تا حد زیادی کاهش دهد. در ادامه به خواص نان جو برای کبد چرب میپردازیم.
آیا نان جو برای کبد چرب مفید است؟
جو منبع غنی از مواد مغذی کلیدی از جمله ویتامین C، ویتامین A، کلسیم، فسفر، منیزیم، آهن، فولات، منگنز، سلنیوم، نیاسین و پتاسیم و غیره است.
نان جو دارای فواید سلامتی قابل توجهی است که به کاهش برخی از بیماریها مانند عفونت دستگاه ادراری و مشکلات کلیوی کمک میکند.
اما سؤال بزرگ این است که آیا جو برای کبد چرب مفید است یا خیر؟ خواص نان جو برای کبد چرب چیست؟
پاسخ ساده این است: بله. تحقیقات نشان میدهد که جو بدون پوست و غلات کامل برای کبد چرب مفید است. زیرا سطح کلسترول را در بدن کاهش داده و به طور کلی کبد را سالم نگه میدارد.
جو ممکن است به دلیل مواد معدنی، ویتامینها و فیتوکمیکالهای موجود در آن، فواید دارویی داشته باشد که میتواند به کبد چرب کمک کند.
آیا میتوان با وجود کبد چرب نان جو خورد؟
جو یک غلات کامل است که حاوی مواد معدنی و ویتامینهایی است که برای عملکرد بهینه و محافظت از کبد ضروری هستند. به این ترتیب، جو انتخاب خوبی از غلات کامل برای خوردن است و به کاهش کبد چرب کمک میکند.
فقط مواد مغذی معمولی در جو نیستند که فواید سلامتی دارند، بلکه فیتوکمیکالهای اصلی (ترکیبات فعال زیستی با اثرات ارتقاء سلامت) موجود در جو – اسیدهای فنولیک، فلاونوئیدها، لیگنانها، توکلها، فیتواسترولها و فولات نیز هستند.
برخلاف نودلهای فوری نه چندان خوب که با مواد شیمیایی، نگهدارندهها و کربوهیدراتهای تصفیه شده و سریع جذب میشوند، جو انتخاب بهتری است.
برخی جو را یک ابر غذای مملو از مواد مغذی، مواد معدنی، آنزیمها میدانند و طبق یک مطالعه، هر چه جوانه جو جوانتر باشد، برتری غذایی آن بیشتر است.
غلات غلیظ دارای مقدار زیادی اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب مانند سیستین، آلانین و اسید آسپارتیک است و منبع غنی از مواد معدنی مانند مس، سدیم و روی است.
محتوای مواد مغذی آن، آن را به گزینهای عالی برای ارتقای سلامت مطلوب تبدیل میکند و در نتیجه، گزینهای ایدهآل برای افرادی است که از کبد چرب رنج میبرند.
خوردن جو با کبد چرب به دلیل ترکیبات زیست فعال آن که هم ارزش غذایی و هم عملکرد محافظتی را فراهم میکند، تشویق میشود و مطالعات نیز از این امر حمایت میکنند.
جو در اشکال مختلفی از جمله پوسته، بدون پوسته، آرد، پولک، بلغور و جوانه خام موجود است. تفاوت در فواید ممکن است از جو به جو متفاوت باشد.
نان جو برای کبد چرب
جو یکی از مهمترین و پرکاربردترین غلات در زندگی روزمره است که به طرق مختلف و در بسیاری از نانها و غذاهای سنتی یافت میشود.
و اغلب مردم با اینکه هر روز این غلهی مهم را مصرف می کنند از خواص نان جو برای سلامتی بدن و ویتامینها و مواد معدنی موجود در آن آگاه نیستند.
نان جو دارای خواص و مزایای بسیار خوبی است، از خواص مصرف نان جو میتوان به مبارزه با یبوست، تقویت استخوان ها و درمان برخی بیماری ها اشاره کرد.
نان جو از نظر بهداشتی و سلامتی از ارزش ویژه ای برخوردار است و از این جهت این نان مورد توجه بیشتر قرار گرفته است.
و آن را اکسیر سلامت نیز مینامند. در ادامه خواص بیشتر این نان را بررسی خواهیم کرد.
نان باید بخشی از رژیم غذایی باشد مواد مغذی موجود آن را به غذایی مهم و ضروری برای انسان ها میسازد.
انواع مختلفی از نان در سراسر دنیا وجود دارد. گندم، جو، آفتابگردان، چاودار، ذرت، شیر و حتی سویا.
نان غذایی اصلی است که در بخش بزرگی از جمعیت جهان مصرف می شود و رایج ترین و اساسی ترین غذا در آشپزخانه است.
خواص نان جو برای کبد چرب
بر اساس مطالعهای که در سال ۲۰۱۷ توسط محققان دانشگاه کره انجام شد و در مجله تحقیقات تغذیه منتشر شد. هگزاکوزانول، یک عامل هیپوکلسترولمیک طبیعی موجود در جوانه جو میتواند تجمع کلسترول را از طریق یک مکانیسم ساده متوقف کند.
محققان به طور خاص معتقد بودند که هگزاکوزانول ممکن است سطح کلسترول سلولی و پلاسما را در این فرایند کاهش دهد.
یک مطالعه در سال ۲۰۱۶ که در مجله Nutrients منتشر شد نشان داد که جوانه جو به دلیل خاصیت کاهش چربی خون برای کبد چرب ناشی از الکل مفید است.
به طور خاص، جوانه جو با محتوای بالای ساپونارین حاوی فواید ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است. جوانههای جو خام به طور قابل توجهی پاسخ التهابی ناشی از الکل را مسدود میکنند که در غیر این صورت به ایجاد یا بدتر شدن کبد چرب کمک میکند.
رژیم غذایی غنی از جو برای کبد چرب مفید است، زیرا فیبر جو نقش فعالی در ایجاد اسید پروپیونیک دارد که از کمک آنزیمها به کبد برای ایجاد کلسترول جلوگیری میکند.
این فیبر بتا گلوکان (BG) را فراهم میکند که همانطور که توسط یک مطالعه مشخص شد، به کاهش تجمع چربی کبد در سلولهای کبد، سنتاز اسید چرب و افزایش فعالیت تبدیل کلسترول به اسید صفراوی کمک میکند. نتیجه کاهش سطح کلسترول بد در سلولهای کبدی است.
علاوه بر این، مادهی معدنی به نام سلنیم در نان جو وجود دارد که در کمتر غذایی یافت میشود. سلنیم به عملکرد آنزیمهای کبدی و سمزدایی بدن از برخی ترکیبات سرطانزا کمک میکند. این ماده غذایی در نان جو یافت شده و بهتر است اگر مبتلا به کبد چرب هستید از نان جو استفاده کنید.
خواص نان جو
- جلوگیری از تولید چربی های زیان آور در خون
- تنظیم فعالیت دستگاه گوارش
- تعدیل فشار خون
- تحریک انسولین سازی در بدن و کاهش قند خون
- پاکسازی دیواره های معده و روده از ذرات آلوده کننده
- مقابله با رشد تومور در بدن
- جلوگیری از چاقی
سایر خواص نان جو
نان جو برای بلغمی ها:
افراد با مزاج بلغمی بهتر است از نان جو سبوس دار استفاده کنند تا از بروز امراضی چون فشار خون، دیابت و تصلب شرائین جلوگیری کنید.
نان جو و فشار خون:
از خواص نان جو که دلیل اصلی استفاده از آن میتوان به مقوی بودنش اشاره داشت که باعث احساس سیری در فرد میشود.
با استفاده از این نان فشار خون شما تعدیل مییابد.
با خوردن نان جو از تولید چربی های زیان آور در خون جلوگیری میشود.
نان جو و روده تحریک پذیر:
خوردن نان جو برای کسانی که از مشکل روده تحریک پذیر رنج میبرند مناسب است.
مقدار مصرف روزانه نان جو:
حداکثر در روز میتوانید ۳۰۰ گرم نان جو بخورید.
خواص نان جو برای سرطان:
در نان جو آنتی اکسیدان های بسیار وجود دارد از همین رو باعث میشود تا سیستم ایمنی بدن تقویت شود. این نان میتواند از بدن در مقابل رادیکال های آزاد محافظت کند. نان جو میزان چربی های ناحیه شکم را کاهش داده و با توجه به اینکه میزان لیگنین در آن زیاد است، موجب می شود تا خطر ابتلا به انواع سرطان سینه و … کاهش یابد.